divendres, 19 d’abril del 2013




Programa d’actes:

A les 9 del matí, a la plaça de l’Església d’Avià, esmorzar popular (1 euro).

De 10 a 11, a l’Ateneu d’Avià, inscripció (5 euros) i recollida de la documentació del I Simposi d’Història del Carlisme.

A les 11, a l’Ateneu d’Avià, obertura del simposi i lectura de les ponències.

Les ponències presentades són:

1. Ramon Arnabat. Visca el rei i la religió! El reialisme durant el Trienni Liberal (1820-1823).

2. Montserrat Moli Frigola. Desamortització i carlisme. Les vendes de béns nacionals dels carlins a la província de Girona.

3. Joan Xavier Quintana. Genealogia d’un alçament carlí a Catalunya: el cas de Francesc Costa a Sant Vicenç dels Horts.

4. Xavier Campillo Besses. Lluís Joy i Vidal. Biografi a d’un capità de la milícia nacional (1790-1838).

5. Martí Picas. Les defenses carlines exteriors de Berga (1840).

6. Núria Sauch Cruz. Un retrat del general carlista Ramon Cabrera a partir de la premsa liberal (1840).

7. Josep Albert Planes. Advocats i levites. Una aproximació sociològica a l’elit del carlisme urgellenc (1860-1875).

8. Tura Clarà Vallès. Els mestres d’escola durant la darrera carlinada.

9. Rafael Pérez Cabanes. Galdós, una perspectiva del carlisme.

10. Robert Vallverdú. La desfeta del Terç de Nostra Senyora de Montserrat. Aproximació sociològica als seus components.

11. Ferran Sánchez-Agustí. El requetè contra Franco. El carloctavisme.

12. Jaume Campàs. Restaurante El Siglo. Una epopeia en la lluita antifranquista (1970-1977).

A les 15 hores, dinar (15 euros) per als que vulguin a l’Hotel Berga Park, de Berga.

A les 18 hores, breu ruta pel lloc on va ser detingut el Comte d’Espanya, a Avià.

A les 20 hores, presentació del llibre El carlisme ahir i avui, amb les ponències del I Simposi d’Història del Carlisme, a la sala d’actes de l’Hotel Berga Park, de Berga.

A les 21 hores, sopar de cloenda (25 euros) al restaurant de l’Hotel Berga Park.

Venda de llibres al matí a l’Ateneu d’Avià i a l’Hotel Berga Park a la tarda.

NOTA: Els que vulguin acudir als àpats s’hauran de posar en contacte directament amb la direcció de l’Hotel Berga Park per tal de reservar lloc (a tot estirar una setmana abans): http://www.hotelbergapark.com/ca/

Preus: dinar, 15 euros; sopar, 25 euros; dormir, 40 euros / habitació doble / nit

Per a reserves a l’Hotel Berga Park o al restaurant: reserves@hotelbergapark.com / 93 821 66 66


Consulteu

Blog de la Secció d'Història del Carlisme
del Centre d'Estudis d'Avià